Halloween, gresskar og helg!
La oss bake glutenfrie, saftige og litt sunnere gresskarmuffins. Ta med barna og vis at gresskar smaker kjempegodt i mat og ikke bare som skummelt gresskarhode.
Du trenger:
Tørre ingredienser
157 gram havremel
45 gram mandelmel
2 ts bakepulver
en klype salt
1 ts hver av kardemomme, ingefær, ceylonkanel, muskattnøtt
¼ ts allspice
Våte ingredienser
2 egg
4 ss lønnesirup
4 ss smeltet kokosolje
2 ss ferskpresset appelsinjuice
1 ss vaniljeessens
80 gram most gresskar (skrell og kutt gresskar i biter, damp i cirka 15 minutter til den er helt mør. Mål opp 80 gram og kjør sammen med resten av de våte ingrediensene)
Slik gjør du: Sett ovnen på 180 grader varmluft. Bland alle de tørre og de våte ingrediensene hver for seg i to boller. Når gresskarbitene er helt møre bruker du en stavmikser og kjører sammen med det våte til en glatt røre. Bruk en visp og rør det tørre inn i det våte. Ha røren i muffinsformer og stek i cirka 20-30 minutter avhengig av hvor store formene er. Vi brukte mini muffinsformer og stekte muffinsene i 15 minutter.
Håper dere får en nydelig helg og koser dere masse med deilige halloween muffins.